Men's & Women's

Вчені пояснили головне джерело стресу для жінок

Вчені з Університету штату Пенсільванія з’ясували, що найвищий рівень гормону стресу у представниць прекрасної статі фіксується не на роботі або в громадському транспорті, а вдома.

«На відміну від чоловіків, які говорять, що частіше відчувають себе комфортніше вдома, жінки частіше зізнаються, що відчувають себе краще саме на роботі», — цитує авторів дослідження «МедікФорум».

Всього в експерименті брали участь 122 жінки, у яких вчені вимірювали рівень кортизолу в вихідні та будні дні. В результаті було встановлено, що на роботі показники гормону стресу були мінімальними, тоді як при знаходженні будинку рівень кортизолу був вкрай високим. Вчені відзначили, що дана закономірність виявилася актуальна навіть для жінок, які вважали себе щасливими дружинами і матерями.

Фахівці пояснили таке явище тим, що після закінчення робочого дня жінки, як правило, починаються жнива і готуванні будинку, будучи втомленими морально і фізично. За словами вчених, більшість сучасних працюючих жінок продовжують нести відповідальність за дітей, чоловіка, будинок і самих себе, і цей нескінченний працю їх просто виснажує.