Прогрес

Вчені провели другий експеримент з імітації польоту на Місяць

Учасники експерименту провели в ізоляції чотири місяці.

Російські фахівці завершили ізоляційний експеримент SIRIUS, в рамках якого шість осіб знаходилися в закритому модулі чотири місяці. Учасники експерименту, що імітував політ на Місяць з висадкою на її поверхню, повністю виконали всі його завдання, інформує Ukr.Media. Чотиримісячний ізоляційний експеримент в рамках програми SIRIUS проводився з 19 березня 2019 року. У ньому брали участь Євгеній Тарелкін, Дарина Жидова, Анастасія Степанова, Стефанія Федяй, Рейнхолд Повілаітіс і Аллен Миркадиров.

Перший ізоляційний експеримент за програмою SIRIUS відбувся в 2015 році. Його тривалість склала 8 днів. У ньому також взяли участь шість осіб: троє чоловіків і три жінки. Обидва експерименти проводилися на базі Наземного експериментального комплексу в Інституті медико-біологічних проблем РАН. Їх метою було вивчення фізіологічного і психологічного стану учасників.

В рамках проекту SIRIUS, розрахованого на п’ять років, планується проведення серії ізоляційних експериментів. Тривалість ізоляції добровольців під час наступного експерименту складе 12 місяців.

Ізоляційні експерименти проводяться для вивчення різних аспектів пілотованих місій до інших планет. Раніше була проведена серія експериментів «Марс-500» тривалістю 14, 105 і 520 діб. У них також брали участь екіпажі з шести осіб.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net