Прогрес

Вчені розкрили таємницю технологічно розвиненої стародавньої цивілізації

Стародавні племена почали виплавляти мідь з 4000 року до нашої ери, зробивши стрибок у виробництві у 925 році до н.е.

Вчені змогли пояснити різкий стрибок у розвитку промисловості цивілізації стародавнього міста Едома. Про це повідомляє The Times of Israel.

У місті Едом, розташованому на території сучасних Ізраїлю і Йорданії, була розвинена промисловість, зокрема виплавка міді.

Експерти досліджували відходи древніх плавильних цехів і дізналися історію розвитку промисловості. Стародавні люди Едома почали виплавляти мідь з 4000 року до нашої ери.

Вони використовували деревне вугілля для обігріву металургійних заводів. При цьому з 1300 по 800 рік до нашої ери вміст міді в шлаках знизився з 1,49 до 1,14 відсотка. Це доводить, що процес виплавки весь час поліпшувався.

У другій половині Х століття до нашої ери виявлено різке поліпшення виплавки, що знижує вміст міді у відходах 0,5%. Вчені встановили, що цей стрибок збігається за часом із військовою кампанією єгипетського фараона Шешонка I в 925 році до н.е.

Війна підвищила попит на мідь, і жителі Едома почали впроваджувати нові технології, наприклад, виплавку при різних температурах, подачу кисню в піч, або співвідношення доданих мінералів.

Раніше повідомлялося, що були знайдені останки, які поставили під сумнів процес еволюції. Також стало відомо про те, що знайдена захована частина Землі віком чотири мільярди років.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net