Прогрес

Вчені розповіли про небезпеку домашньої їжі для кішок

кошкиВчені з Каліфорнійського університету в Дейвісі прийшли до висновку, що приготовлена в домашніх умовах їжа може бути шкідлива для кішок. Результати дослідження опубліковані в Journal of the American Veterinary Medical Association.

Щоб перевірити це, фахівці проаналізували 114 рецептів котячої їжі з інтернету і кулінарних книг. Вони оцінювали їх на відповідність рекомендаціям Національної дослідницької ради США щодо задоволення харчових потреб дорослих котів.

За результатами дослідження з’ясувалося, що в 7% рецептів в якості інгредієнтів входили часник, цибулю і цибулю-порей. Кожен з цих продуктів відомий своєю токсичністю для кішок, відзначає Naked Science.

Крім того, багато страв містили сире м’ясо, в якому можуть перебувати небезпечні бактерії і паразити. При цьому у вивчених рецептах не містилося багатьох необхідних поживних речовин. Майже в кожному пропонованому Інтернетом і кулінарними книгами страві були відсутні три і більше таких речовини, а в деяких бракувало майже двох десятків.

Як підкреслюють вчені, близькими до правильного харчування для кішок були рецепти, складені ветеринарами, хоча їх теж не можна було назвати ідеальними.