Здоров’я

Вчені розповіли про небезпеку сну при включеному світлі

Медики твердять, що сон при світлі може істотно нашкодити здоров’ю. Здавалося б, яка різниця, спати при світлі чи без — якщо сон міцний, то, що йому завадить? Але вчені та медики твердять, що сон при світлі може істотно зашкодити здоров’ю, інформує Ukr.Media.

Фахівці провели дослідження і з’ясували, що жінки, які віддають перевагу під час сну залишати світло включеним, і спати не в повній темряві, можуть бути схильні до повноти та швидше набирають вагу. Пов’язано це, в першу чергу, з тим, що мозок при світлі до кінця не відновлюється.

В експерименті брали участь понад сорок жінок. Респондентки розповіли про свої звички. В опитуванні також був пункт чи вимикають дами на ніч світло. Виявилося, що 17% опитаних жінок, що залишали включеними світло або телевізор, погладшали в середньому на п’ять кілограмів на рік.

Сон при джерелах світла збільшує ризик набору зайвої ваги на 22% і ожиріння — на 33%.

Експерти додають, що винні в зайвих кіло не тільки світильники, що випромінюють світло, але і включені телевізори, мобільні телефони, вуличні ліхтарі та навіть світло фар автомобілів.

Крім «додаткових» кіло, зайве освітлення в спальні веде ще й до стресу і зниження імунітету. Фахівці рекомендують відключати перед сном всі джерела світла і навіть не переглядати смартфон.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net