Здоров’я

Вчені розповіли, як безпечно використовувати гаджети

Фахівці дали поради щодо безпечного використання мобільних пристроїв.

Вчені пояснили, як користуватися смартфоном так, щоб це не шкодило здоров’ю і не впливало на тривалість життя, інформує Ukr.Media.

Фахівці вважають, що багато сучасних гаджетів негативно позначаються на тривалості життя людини. Вони пояснюють це зростанням рівня «гормону стресу» під час користування смартфоном. Під час збільшення рівня цього гормону в крові людини підвищується цукор і погіршується робота імунної системи, що може стати причиною розвитку діабету, ожиріння, гіпертонії і депресії.

Однак багато хто не може зовсім відмовитися від смартфонів, у зв’язку з чим фахівці дали кілька порад, які дозволять зберегти здоров’я. Перш за все треба зрозуміти, які програми забирають найбільше часу. Відстежити цю інформацію можна шляхом використання функції екранного часу.

Також треба залишити тільки найбільш важливі повідомлення, щоб зайвий раз не брати в руки гаджет і не відволікатися від інших справ. Ще одна з порад полягає в тому, щоб користуватися смартфоном тільки в певному місці. Наприклад, на кухні або у вітальні. Вчені вважають, що найчастіше людина проводить час за смартфоном через нудьгу. У цьому випадку замість смартфона рекомендується вдатися до дихальних практик або читання книг.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net