Прогрес

Вчені розповіли, як дізнатися, чи доживе людина до 80 років

Цей індикатор дозволяє точно прогнозувати тривалість життя.

Темп ходьби служить хорошим індикатором, який дозволяє точно прогнозувати тривалість життя, інформує Ukr.Media.

Якщо у віці 70 років людина ходить так же енергійно, як і в молодості, його шанси дожити до 80 років становлять практично 100%.

Про результати багаторічного дослідження японські геронтологи розповіли на відкритої конференції «Курс на здорове довголіття», яка пройшла в Москві.

Фізичний стан людей старше 60 років стабільно поліпшується: старість, якщо розуміти її як наступ немічності, відсувається й у чоловіків, й у жінок, — підкреслив президент Національного центру геріатрії та геронтології Японії Хиденори Арай.
Вчені тестували швидкість ходьби у людей 60-80 років з 1997 року. Через десять років дослідники провели заміри, які показали, що швидкість ходьби середньостатистичного японця в порівнянному віці за цей період збільшилася на 5-10 відсотків.

Також завдяки багаторічним спостереженням вчені встановили, що у віці 70 років при збереженні енергійного темпу ходьби (приблизно 1,5 метра в секунду) шанси дожити до 80 років становили практично 100%.

Якщо ж у 70 років людина проходить не більше пів метра на секунду, ймовірність того, що він проживе ще десять років, становила близько 15-35%.

Японці молодіють, сьогодні вони довше зберігають фізичні кондиції, відповідні молодому віку, — відзначив вчений.
За його словами, темп ходьби служить хорошим індикатором, який дозволяє точно прогнозувати тривалість життя у конкретної людини.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net