Здоров’я

Вчені спростували небезпеку вживання яєць

Вживання яєць без шкідливих їстівних добавок суттєво не впливає на рівень глюкози в крові людини.

Вчені з Техаського університету (США) назвали міфами дві головні причини небезпеки вживання яєць, які нібито впливають на серцево-судинну систему і підвищують ризик розвитку діабету, повідомляє Texas Tech Today.

У 1960-х роках Американська кардіологічна асоціація заявила, що людина не повинна їсти більше трьох яєчних жовтків на тиждень, щоб обмежити споживання холестерину, що сприяє серцево-судинним захворюванням.

Для спростування цієї інформації було проведено два експерименти, у яких брали участь 48 добровольців. У ході першого учасникам необхідно було знімати на камеру їжу, яку вживали протягом дня, а потім відсилати матеріали вченим.

Ця частина експерименту допомогла з’ясувати, що на надлишок насичених жирів в організмі впливають не яйця, а шкідливі добавки до них: бекон, ковбаса, вершкове масло.

У ході другого дослідження добровольцям запропонували їсти певний вид сніданку: яєчню-бовтанку, сніданок з насиченим жиром, яєчню-бовтанку з насиченим жиром або «контрольний сніданок», розрахований на таку ж кількість калорій, жирів, вуглеводів і білків.

Виявилося, що вживання яєць без добавок не впливає суттєво на рівень глюкози в крові. Різниці в результатах аналізів між тими, хто їв більше, і тими, хто їв менше яєць, не було знайдено.

Нагадаємо, раніше американські вчені встановили, що вживання яєць сприяє росту дітей молодшого віку, а також знижує у них затримку розвитку.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net