Прогрес

Вчені: У недисциплінованих і розслаблених людей вище рівень IQ

Коефіцієнт інтелекту, як вдалося з’ясувати вченим з Великобританії, може корелювати з рівнями розслабленості і дисциплінованості — у розслаблених і недисциплінованих людей рівень IQ, як правило, вище.

Співробітники Університетського коледжу Лондона впевнені, що їхнє відкриття пояснюється досить просто — у людей, які не схильні до неспокою по дурницях, вище впевненість у власних силах, і, відповідно, вони більш результативно проходять тести на інтелект, а також краще справляються з іншими завданнями.

Плюс, людям з високим від природи інтелектом не доводиться занадто сильно напружуватися, щоб досягати високих практичних результатів.

Відповідно, у них просто немає звичок, які могли б сприяти виникненню вираженою дисциплінованості.

«Ми провели дослідження серед двох сотень людей і підтвердили свої припущення — власниками високого інтелекту частіше є люди, яких не назвеш занадто дисциплінованими або надто напруженими. Недбалість, неорганізованість, і навіть деяка імпульсивність — ось риси, характерні для носіїв високого IQ», — цитує авторів дослідження інформаційний портал «Актуальні новини».

«Швидкий розум», як зазначили вчені, дозволяє власникам високого інтелекту отримувати бажане без занадто сильної напруги, тому недолік дисципліни не є обмежуючим фактором для людей з високим IQ.