Здоров’я

Вчені: в яких випадках молоко шкодить здоров’ю людини

Властивості питного молока стосовно людей різного віку.

Молоко може бути корисним як джерело кальцію і вітамінів. Але також його вживання здатне шкодити здоров’ю, інформує Ukr.Media.

Фахівці проаналізували властивості питного молока щодо людей різного віку. В результаті вони зробили висновок, що жирне молоко надає різний вплив на організм — це залежить від стану загального здоров’я людини, наявності хронічних недуг.

Для здорової людини жирність молока не має великого значення. Але якщо вона страждає, наприклад, захворюваннями шлунково-кишкового тракту, підшлункової залози або печінки, то висока жирність продукту може стати проблемою, що посилює патологічні процеси в цих органах.

Люди старші 30 років повинні переходити на раціон харчування з малою кількістю насиченого жиру — це слід робити з метою профілактики серцево-судинних захворювань. Для людей старше 50 років цей принцип харчування повинен бути основним.

Якщо люди старші 50 років ведуть малорухливий спосіб життя і вживають в їжу багаті жиром продукти, а також алкоголь, їм краще використовувати молоко жирністю 1,5 відсотка, тобто найменш жирне з усіх існуючих видів питного молока.

Вживання нежирного молока може зменшувати ризики виникнення ішемічної хвороби серця, а також набору зайвих кілограмів.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net