Прогрес

Вчені відкрили спосіб отримання енергії з вуглекислого газу

Південнокорейські вчені розробили інноваційний спосіб отримання енергії з вуглекислого газу. Як повідомляє агентство Yonhap, дане відкриття забезпечить людству доступ до дешевої електроенергії і допоможе вирішити проблему глобального потепління.

Як пояснив провідний науковий співробітник Ульсанского інституту науки і технологій Кім Гин Тхе, відкриття дозволяє отримувати електроенергію і чистий водень з середовища, що складається з води, розчиненого в ній вуглекислого газу і двох каталізаторів. «Хімічні та електрохімічні реакції, що відбуваються в такій системі, досить прості, в силу чого цей процес може бути з легкістю використаний в комерційних цілях», — пояснив професор Кім. За його словами, завдяки цьому методу витрати на перетворення тонни вуглекислого газу в корисну енергію складуть всього $ 200, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Тасс.

«Розчинивши вуглекислий газ в воді, ми змогли знайти йому нове застосування», — коментує професор відкриття. Кілька місцевих хімічних підприємств і металургійних заводів уже зацікавилися інноваційним хімічним процесом, так як він може вирішити проблему викиду вуглекислого газу на цих підприємствах.

Також очікується, що технологія перетворення вуглекислого газу допоможе в боротьбі з глобальним потеплінням, однією з причин якого є зростання викидів парникових газів.