Прогрес

Вчені виготовлять пластик з дріжджів

УченыеВчені Європейського дослідницького проекту розширюють ферментують можливості дріжджів з опорою на генну інженерію, повідомляє Euronews.

За словами керівника проекту CHASSY Джона Моррісея, в деяких випадках споживач не помітить різницю, так як продукція, вироблена за допомогою дріжджової ферментації, повністю ідентична звичному виробництва.

Для деяких проте, це буде дуже важливо, адже вироблені нами дріжджові молекули можуть бути задіяні і на інших етапах виробництва. На екологічність, стійкість пропонованого нами виробничого рішення споживачі обов’язково звернуть увагу, так як для багатьох сьогодні це стає найважливішим фактором. Люди звертають увагу не тільки на те, що вироблено, але і на те, як виготовлений продукт.

«Екологічна безпека та стійкість виробництва залишаються в центрі нашої етичної парадигми, вона пояснює важливість проекту, зокрема і для кінцевих споживачів», — зазначив учений.

За його словами, маючи можливість виробляти біомолекули, вони розвивають потенціал для створення молекул, з’єднань, які підлягають біоразлаганію.

«Це велика проблема для багатьох продуктів хімічної галузі — візьміть той же пластик. Ми багато чуємо про те, як пластик забруднює океани. А сьогодні у нас з’явилася можливість використовувати дріжджі, інші мікроорганізми для виробництва молекул, які стануть основою биоразлагаемого пластика. Знову ж для кінцевого споживача різниця може бути непомітною: пластиковий стаканчик нового типу буде виглядати звично. Але він виготовлений із пластику, який буде перероблений в природі. Ця інформація важлива для багатьох споживачів. І, безумовно, це дуже важливо для навколишнього середовища », — додав учений.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net