Прогрес

Вчені винайшли нову літій-іонну батарею, з якою електрокар заряджається за 10 хвилин

Це велика послуга автовиробникам.

Американські вчені з Пенсильванського університету зробили велику послугу автовиробникам. Вони винайшли нову літій-іонну батарею, завдяки якій електромобілі будуть заряджатися лише за 10 хвилин, інформує Ukr.Media.

Багато автомобілістів не поспішає пересідати на електромобілі через те, що бояться під час поїздки зупинитися на середині дороги, а потім довго підзаряджатися. Нова батарея, що дозволяє зарядити електрокар за 10 хвилин, розвіє їх побоювання.

Зараз літій-іонні батареї заряджаються і розряджаються при однаковій температурі. Вчені з Пенсильванського університету зробили батарею, в якій один з електродів з’єднали з плівкою з нікелю. Вона дуже швидко заряджається при температурі до +60 градусів Цельсія, а потім розряджається при звичайній температурі.

Така батарея витримує 1 700 циклів заряду-розряду. Звичайна батарея, через яку пропускають струм аналогічної сили, витримує тільки 60 циклів.

Потрібно відзначити, що використання в батареї плівки з нікелю збільшило її вартість всього на 0,46%. Це зовсім мало, враховуючи те, які характеристики отримала нова батарея.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net