Прогрес

Вчені винайшли пристрій, який управляє клітинами мозку

Сам імплантат підключається до смартфона і управляється спеціальною програмою.

Група вчених-інженерів з Південної Кореї і Сполучених Штатів винайшла пристрій, що управляє нервовими ланцюгами за допомогою крихітного мозкового імплантату. Сам імплантат підключається до смартфона і управляється спеціальною програмою.

Винахідники вважають, що прилад може прискорити виявлення захворювань головного мозку, таких як хвороба Паркінсона, Альцгеймера, залежність, депресія і біль, інформує Ukr.Media.

Імплантат пройшов випробовування на мишах. Пристрій складається з мікрофлюїдних каналів і крихітних світлодіодів розміром менше, ніж крупинка солі. Він працює на змінних картриджах товщиною з людську волосину, у яких містяться ліки. Управління здійснюється за допомогою потужного з’єднання по Bluetooth з низьким енергоспоживанням.

«Цей революційний пристрій є плодом передового електронного дизайну і потужної мікро- і нанорозмірної інженерії. Ми зацікавлені у подальшому розвитку цієї технології, щоб зробити мозковий імплантат для клінічного використання», — говорить професор електротехніки в KAIST Чже-Вун Чжон.

Керуючи за допомогою елегантного і простого інтерфейсу на смартфоні, нейробіологи можуть легко ініціювати будь-яку команду у будь-якої тварини конкретною комбінацією світла і ліків без необхідності фізичної присутності в лабораторії.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net