Прогрес

Вчені винайшли спеціальний алгоритм, що пророкує майбутній успіх кінозірок

Судячи з усього, дуже скоро пошуком роботи для акторів буде займатися комп’ютер без втручання людини. Команда вчених з Університету Королеви Марії в Лондоні створили спеціальний алгоритм, який здатний розрахувати успіх тих чи інших кінозірок в майбутньому, пише Planet Today.

Для того, щоб машина змогла робити власні висновки щодо тих чи інших актрис і акторів, дослідникам довелося завантажити в нейромережу майже 2,5 мільйонів профілів працівників кіноіндустрії. Саме на їх базі алгоритм і проводить аналіз успіху представників зоряної кар’єри.

Крім того, машина змогла з’ясувати ряд цікавих фактів про діяльність кінозірок. Один з них, наприклад, стосується «холодної смуги» — моменту, коли актори знаходяться в пошуках нового проекту.

Виявилося, що такі моменти життя актриси переживають набагато важче, ніж їхні колеги чоловічої статі. Чоловіки можуть легко оговтається після тривалого застою і продовжити роботу в той час, як прекрасна половина кіноіндустрії може надовго загубитися, продовжуючи шукати ідеальну роль.

Крім того, алгоритм вирахував, що «золоті роки» для акторів і актрис також відрізняються. У чоловіків цей період настає набагато пізніше. Жінки ж отримують найбільшу кількість ролей в молоді роки.