Здоров’я

Вчені виявили несподівану користь м’ятних пастилок

мятаВчені з Медичного університету Південної Кароліни (США) виявили несподівану користь м’ятних пастилок. Як говориться в дослідженні, опублікованому в журналі Digestive Diseases & Sciences, м’ятні пастилки допомагають зняти біль при проблемах з стравоходом.

У дослідження були залучені 38 пацієнтів, у яких спостерігалися проблеми при ковтанні, а також періодичний біль в грудях, не пов’язана з хворобою серця. Та все це було наслідком м’язових спазмів стравоходу.

До і після їжі випробуваним видавалися по дві пастилки, що містять концентроване м’ятна олія. В результаті у 63% добровольців спостерігалися позитивні зміни. Так, у половини з них симптоми зникли повністю, а у інших — частково.

Вчені пов’язують благотворний ефект пастилок з тим, що м’ята сприяє розслабленню гладкої мускулатури. Завдяки цьому ефекту, вдається уникнути спазмів стравоходу.

Дослідники планують провести нові, більш масштабні клінічні випробування для підтвердження зв’язку між вживанням м’ятних пастилок і поліпшенням стану стравоходу.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net