Прогрес

Вчені визначили оптимальний час тренувань

Експерти, визначили, що час тренування має значення.

Фахівці у сфері охорони здоров’я рекомендують для підтримки гарної фізичної форми та самопочуття виконувати фізичні вправи. Їх тривалість повинна складати 150 хвилин спортивної активності на тиждень, інформує Ukr.Media.

Провідні вчені з Америки (Гарвардський університет) провели нове незалежне дослідження, під час якого виявили, що раніше встановлена норма неточна. Найоптимальніший варіант повинен становити не менше 60 хвилин щодня.

Вчені досить довго вивчали фізичну активність осіб, що досягли повноліття. В дослідженні взяли участь 661 000 осіб середньої вікової категорії. Їх розділили на кілька груп, кожна з яких витрачала різний час на спорт. Група, яка не приділяла час фізичним навантаженням взагалі, мала найбільш високий показник передчасної смертності.

Водночас учасники з іншої групи, які робили фізичні вправи, знизили цей показник аж на 20%.

Третя група, яка виконувала нову норму, отриману вченими (150 хвилин спорту в тиждень), на 31% знизила ризик ранньої смерті, у порівнянні з тими, хто був без фізичних навантажень.

При цьому було також виявлено, що активні заняття, що становлять 450 хвилин щотижня на 39% зменшували вірогідність передчасної смерті.

Ще одне дослідження, проведене на австралійських жителів (доросла категорія), дала наступний результат: якщо витрачати 30% часу в тиждень на спорт, ризик ранньої смерті знижується на 9%, а от якщо щотижневий показник спортивних занять буде складати більше вищевказаних відсотків, ризик знижується на 13% раннього відходу з життя.

Також експерти стверджують, що тривалі й інтенсивні заняття корисні для здоров’я і більш того, вони значно подовжують життя.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net