Прогрес

Вчені вперше детально зняли роботу мозку

На відео в реальному часі можна навіть бачити окремі з’єднання між нейронами головного мозку.

Вперше в історії науки вчені змогли зняти на відео максимально детальну роботу мозку в реальному часі. Відповідний ролик з’явився на офіційному YouTube-каналі Science Magazine.

У ролику показана робота всього мозку настільки детально, що видно окремі сполуки між нейронами в реальному часі. Для дослідження фахівці використовували мозок плодової мушки дрозофіли.

Для цього мозок мушки ввібрали в спеціальний розчин, і за допомогою алмазного ножа мозок розрізали, приблизно, на 7000 шматочків. Кожен з них вражали пучком електронів з мікроскопа для створення зображення. Вчені використовували потужний електронний мікроскоп і камеру, здатну захоплювати 100 кадрів на секунду.

Мозок мушки, що складається зі 100 тисяч нейронів, набагато примітивніший від людського, що складається зі 100 мільярдів синаптичних зв’язків. Незважаючи на це, основні системи, що відповідають за нюх, зір, смак і загальну поведінку у мушки і людини можуть бути схожі. Це допоможе краще зрозуміти людський мозок і вивчити його нейронні зв’язки.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net