Прогрес

Вчені знайшли гриби, які можуть отруїти людей тільки одним дотиком

А найголовніше, що своїм зовнішнім виглядом вони нагадують звичайну морквину.

Вчені знайшли новий вид грибів, які несуть у собі смертельну загрозу для людей. Знахідка настільки небезпечна і отруйна, що може завдати серйозної шкоди здоров’ю, навіть якщо торкнеться людської шкіри. А що найголовніше — своїм зовнішнім виглядом вони нагадують звичайну морквину, інформує Ukr.Media.

Вчені з Австралійського університету імені Джеймса Кука повідомили, що знайшли новий вид грибів. Однак не поспішайте радіти, тому що посмажити їх з картоплею або зварити з них суп ви не зможете. Вся річ у тому, що ці гриби вкрай небезпечні для життя людей, і навіть не так вже обов’язково вживати їх у їжу, щоб постраждати від токсинів. Небезпека полягає і в тому, що своїм зовнішнім виглядом вони не вселяють страху, адже схожі на звичайну морквину. Можете переконатися самі.

Фахівці відзначили, що досить просто торкнутися гриба пальцем або іншою частиною тіла, щоб отруїтися. На сьогодні це єдиний відомий науці гриб, отруйні речовини якого з легкістю всмоктуються через шкіру. Тому вчені настійно рекомендують людям у разі виявлення отруйного грибочка ні в якому разі не розглядати і не чіпати, а пройти повз. І бажано як можна далі.

Якщо вам цікаво, що ж буде, якщо людина прийме це за їстівний гриб і використає його в їжу, то у вчених є відповідь на це питання. За їх словами, швидше за все, людина, яка з’їла отруйні гриби відчує біль у животі, однак це далеко не всі страждання. Далі піде блювота, діарея, лихоманка і оніміння кінцівок, але це в тому випадку, якщо бідоласі пощастить і вона залишиться живою.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net