Men's & Women's

Вчені з’ясували, чому чоловіки байдужі до фруктів і овочів

Фахівці з Університету Східної Англії вирішили з’ясувати, в чому криється причина байдужості до здорового харчування багатьох чоловіків. На цю ідею фахівців підштовхнули дані про те, що в Англії найменше фруктів і овочів їдять молоді люди у віці 18-24 років.

До участі в дослідженні було залучено 34 добровольців у віці від 18-и до 24-х років, у яких індекс маси тіла був в межах норми. Піддослідним треба було протягом чотирьох днів вести щоденник, записуючи в подробицях свій раціон. Далі вони відповіли на питання щодо принципів здорового харчування.

З’ясувалося, що більшість чоловіків навіть не були поінформовані про те, що для підтримки здоров’я потрібно їсти п’ять порцій овочів і фруктів в день. Крім цього, вони не знали про зв’язок між розвитком хронічних захворювань і низьким споживанням даних продуктів.

Тим часом випробовувані знали, що овочі та фрукти корисні для здоров’я. Найвищий відсоток добровольців припав на тих, хто рідко їли овочі і фрукти, пояснюючи це або тим, що їм не подобається їхній смак, або небажанням розширювати свій раціон і пробувати щось нове, або нелюбов’ю до готування, змушує купувати напівфабрикати.

Результати дослідження опубліковані в журналі Nutrients.

Джерело: NEWS.am

Аспекты.net