Прогрес

Вченими створена методика 3D-друку м’яких об’єктів

Вчені з Великобританії досягли значного удосконалення технології 3D-друку.

Це дуже зручно для виготовлення унікальних речей, які не можуть бути масово виготовлені. Вчені з Англії розробили методику, яка може бути використана для друку м’яких біоматеріалів, таких як гелі і колаген. Використання технології 3D-друку для м’яких матеріалів досі було складним завданням. Проблема полягає в тому, що м’який об’єкт провисає і деформується, інформує Ukr.Media.

Якщо це відбувається під час процесу друку, об’єкт буде неточним, кривим і, можливо, непридатним для використання. М’які структури не дружать з технологією 3D-друку, але тепер вчені знають, як вирішити цю проблему. Вони розробили технологію виробництва суспензійних добавок (SLAM), в якій використовується гідрогель на основі полімерів.

В цю речовину можна вводити різні м’які матеріали, створюючи тривимірну структуру. Такий гідрогель володіє властивостями самовідновлення і забезпечує структуру м’якого об’єкта. Він дозволяє друкувати з використанням різних нетрадиційних матеріалів для 3D-друку, таких як гелі і колаген. Вчені кажуть, що цей метод дозволяє домогтися граничної точності, тому що друкований об’єкт не може провиснути або деформуватися.

За словами розробників, гідрогель володіє властивостями, які дозволяють друкувати м’які матеріали в дуже тонких деталях. Він володіє величезним потенціалом для виробництва біоматеріалів, таких як серцеві клапани, кровоносні судини або для виробництва біосумісного матеріалу, який можна використовувати для лікування пошкоджень кісток і хрящів.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net