Економіка

Великий агротрейдер відкриває залізничний бізнес в Україні

Нові залізничні вагони зменшать обсяг зерна, що перевозиться вантажним автотранспортом. Завдяки цьому буде скорочено річний обсяг викидів CO2.

Один з найбільших в світі агротрейдерів, компанія Louis Dreyfus купить в Україні тисячу вагонів-зерновозів за наданий Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) кредит у розмірі 35 млн доларів. Про це повідомляється на сайті українського представництва ЄБРР.

Зазначається, що Україна стає все більш значущим ринком поставок зерна в світовому масштабі, а новий спільний проект ЄБРР і Louis Dreyfus повинен посилити цей тренд.

«Кошти будуть використані на закупівлю до однієї тисячі залізничних вагонів-зерновозів, що значно полегшить логістичну діяльність компанії в сфері обробки зерна», — йдеться в повідомленні.

Також компанія зможе диверсифікувати наявні у неї засоби перевезення зерна з сільськогосподарських районів України в її порти.

Крім того, нові залізничні вагони зменшать обсяг зерна, що перевозиться вантажним автотранспортом, і завдяки цьому допоможуть зменшити річний обсяг викидів CO2 на 8510 тонн, додали в ЄБРР.

Louis Dreyfus Company (штаб-квартира — Амстердам, Нідерланди) спеціалізується на торгівлі сільськогосподарською продукцією, добривами. Контролює близько 10% світового обсягу торгівлі сировинними товарами. Входить до четвірки найбільших агротрейдерів світу — так звану ABCD (ADM, Bunge, Cargill, Louis Dreyfus). Компанія в 2018 році збільшила чистий прибуток у порівнянні з 2017 роком на 12% — до 355 млн доларів.

Нагадаємо, в травні нинішнього року Укрзалізниця показала зерновоз власного виробництва. Його виготовили на Панютинському вагоноремонтному заводі. Всі комплектувальні та матеріали — українського виробництва, крім елементів гальмівного обладнання.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net