Політика

Великобританія переживає «політичний нервовий зрив» — Джон Сойерс

Екс-глава британської розвідки МІ-6 сер Джон Сойерс заявив телеканалу BBC, що Великобританія переживає «політичний нервовий зрив».

За його словами, прем’єр-міністром Великобританії може стати людина, яка «не має положенням, до якого ми звикли в нашому вищому керівництві».

Таким чином сер Сойерс висловив критику на адресу обох претендентів на пост лідера Консервативної партії Бориса Джонсона і Джеремі Ханта.

Не втримався він також від критики на адресу лідера Лейбористської партії Джеремі Корбіна, зазначає телеканал.

«Ми тут, у Великобританії переживаємо політичний нервовий зрив. У нас є два потенційних прем’єр-міністра,а також опозиція… які не володіють тим положенням, до якого ми звикли в нашому вищому керівництві. Нам доведеться почекати і побачити, чи зможуть люди досягти його (положення), коли вони стануть прем’єр-міністром», — заявив він в ефірі програми Today.

Коментар сера Джона пішов відразу після звістки про те, що Уряд Великобританії приховував секретні розвіддані від Бориса Джонсона, коли він був главою МЗС країни. З цього був зроблений висновок, що влада сумнівалися в здатності Джонсона тримати секретну інформацію.

Раніше газета Times опублікувала статтю з посиланням на анонімні джерела, в якій говорилося про те, що Корбін надто кволий для того, щоб стати прем’єр-міністром, «як фізично, так і розумово».