Світ

Великобританія різко скоротить участь в заходах ЄС

Британські чиновники будуть відвідувати лише ті засідання в Брюсселі, які відповідають національним інтересам їхньої країни.

З 1 вересня представники Великобританії братимуть участь менш ніж в половині засідань структур Євросоюзу. Про це повідомило міністерство у справах Brexit в Лондоні.

Зазначається, що заощаджений час і сили будуть присвячені підготовці Великобританії до виходу з ЄС, запланованого на 31 жовтня нинішнього року. Британські чиновники будуть відвідувати лише ті засідання в Брюсселі, які матимуть «значний національний інтерес для» їхньої країни, наприклад присвячені темам безпеки.

На думку міністерства, одна з причин такого рішення полягає в тому, що на більшості зустрічей в Брюсселі обговорюються питання, що стосуються майбутнього ЄС після Brexit.

Нагадаємо, Великобританії загрожує жорсткий Brexit, оскільки угода про її вихід з Євросоюзу не схвалена британським парламентом. Напередодні ЄС відхилив пропозицію британського прем’єра Бориса Джонсона переглянути угоду про Brexit в частині, що регулює так званий «бекстоп» — механізм, який повинен запобігти появі жорсткого кордону між членом ЄС Ірландією і британською Північною Ірландією після Brexit доти, поки сторони не знайдуть йому взаємоприйнятну заміну.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net