Політика

Виборчком Північної Македонії повідомив про перемогу Пендаровскі на виборах

Стево ПендаровскиКандидат від правлячого Соціал-Демократичного союзу (СДСМ) Стево Пендаровски перемагає на виборах президента Північної Македонії, повідомила Державна виборча комісія (МВК).

Вибори глави держави проходили в неділю з 7.00 (8.00 мск) до 19.00 (20.00 мск). За даними ДВК, правом голосу володіли трохи більше 1,8 мільйона громадян, які голосували на 3 тисячах 512 ділянках. У суботу пройшло дострокове волевиявлення в диппредставництвах Північної Македонії за кордоном, в’язницях і лікарнях, повідомляє РИА Новости.

Прем’єр і лідер правлячого СДСМ Зоран Заєв вже назвав Пендаровскі новим президентом і почав святкувати разом з однопартійцями. Той також проголосив свою перемогу і підтвердив курс на швидкий вступ до НАТО і початок переговорів про членство в ЄС.

«Проголосували 46,64% виборців або 816,6 тисяч осіб. Кандидат Гордана Силяновска-Давкова отримала 363,9 тисяч голосів, а Стево Пендаровски – 423,3 тисяч або 51,83% підтримки проголосували… Можу сказати, що у нас були хороші кандидати, які вели себе коректно», — заявив на брифінгу голова виборчкому країни Олівер Деркоски.

За його словами, волевиявлення пройшло без серйозних порушень, офіційні результати будуть оголошені в понеділок.