Соціум

Відмова від солодкого оголошена небезпечною для психіки

Спеціаліст порекомендував не уникати солодощів занадто активно.

Дієтолог Бріджит Цейтлін висловила думку, що повна відмова від шоколаду та інших улюблених продуктів в ім’я рятування від зайвої ваги часом приносить більше користі, ніж шкоди. На її думку, не слід недооцінювати небезпеку стресу, пов’язаного з надмірно жорсткою й незвичною для людини дієтою, інформує Ukr.Media.

Як зазначив експерт, боязнь з’їсти під час дієти навіть маленький шматочок шоколадки може бути пов’язана з психічним напруженням, яке саме по собі може зашкодити психічному здоров’ю. Більше того, надмірне самообмеження підвищує ризик, що людина «зірветься» і почне їсти шкідливу і надмірно калорійну їжу ще активніше, ніж до дієти. У зв’язку з цим дієтолог порекомендувала вживати в їжу, в тому числі, і улюблені продукти, однак не зловживати ними.

До речі, деякі вчені вважають, що гіркий шоколад не тільки не призводить до ожиріння, але й, навпаки, сприяє позбавленню від зайвої ваги. Що стосується інших позитивних ефектів від шоколаду, таких як поліпшення настрою і навіть підвищення рівня інтелекту, деякі фахівці вважають їх скоріше міфом і «ефектом плацебо», хоча ряд фахівців не виключає, що цей продукт дійсно приносить чималу користь організму.

Солодощами найкраще радувати себе з ранку, але ні в якому разі не натщесерце. На цукерку, з’їдену до сніданку, організм відреагує виділенням надмірної кількості інсуліну, що загрожує розвитком діабету, однак в якості ранкового десерту вона приносить менше шкоди, ніж будучи з’їденою в будь-який інший час доби.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net