Здоров’я

Відомі причини, чому не можна використовувати ватяні палички для вух

Ми звикли, що вуха мають бути завжди чистими. Для їх очищення вже багато років людина активно використовує ватні палички. Це легко і зручно. Але ми навіть не здогадуємося, якої шкоди завдаємо своєму здоров’ю, щодня очищаючи вуха таким способом, інформує Ukr.Media.

Чому небезпечно використовувати вушні палички?

Очищуючи вуха за допомогою ватної палички, ми прибираємо лише незначну частину сірки. Основна частина речовини проникає глибше у вухо, і рано чи пізно це загрожує утворенням вушної закупорки.

Крім цього вушна паличка, попри вату на її кінцях, залишається твердою, і обертаючи її у вусі, ми самі того не бажаючи зачіпаємо барабанну перетинку. Так, ми ризикуємо значно погіршити свій слух і спровокувати ряд захворювань.

У чому користь вушної сірки?

Не варто забувати, що процеси, які відбуваються в нашому організмі ніколи не бувають безкорисними. Вушна сірка, що виробляється в нашому вусі, має велике значення для нормальної роботи органів слуху.

Вушна сірка:

захищає вухо від сторонніх предметів, які можуть травмувати його;
не дозволяє мурашкам, комарам та інших комахам проникати вглиб вушної раковини;
запобігає розвиток грибкових захворювань, яким все частіше піддається сучасна людина;
допомагає зволожувати шкіру всередині вуха, захищаючи від пересихання і утворення надмірної кількості сірки і сухої кірки;
не допускає подразнення вушного проходу, запобігаючи підвищеній секреції сірки.
Як очищати вухо від сірки?

Відповідь на це питання може здивувати багатьох. Але експерти рекомендують не робити цього зовсім. Для підтримки гігієни ваших вух буде досить протирати ваткою або навіть просто пальцем шкіру вуха. У випадку якщо ви стали відчувати дискомфорт у вухах, або ваш слух погіршився, слід звернутися до лікаря. Можливо, у вас утворилася вушна закупорка.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net