Економіка

Випуск електронних грошей в Україні збільшився удвічі — НБУ

У Нацбанку заявили, що українці стали частіше використовувати електронні гроші. Кількість електронних гаманців в Україні збільшилася до 67,9 млн штук.

В Україні за перше півріччя 2019 року випустили 85,4 млн грн електронних грошей — це в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомила прес-служба Національного банку.

«В Україні спостерігається стабільний позитивний тренд використання електронних грошей. Так, в першому півріччі 2019 порівняно з аналогічним періодом минулого року відбулося суттєве збільшення: обсягів випущених електронних грошей — до 85,4 млн грн (більш ніж удвічі), обсягів операцій з електронними грошима — до 4,9 млрд грн (більше на 60%), кількості електронних гаманців -до 67,9 млн шт (більше на 20%)», — сказано в повідомленні НБУ.

Зазначимо, що електронні гроші — одиниці вартості, які зберігаються на електронному пристрої, приймаються як засіб платежу іншими особами і є грошовим зобов’язанням цієї особи. Максимальна сума електронних грошей, яка може зберігатися на електронному пристрої, становить 4 тисячі грн за умови, якщо вона не поповнюється; якщо поповнюється — 14 тисяч грн (сума розрахунків за допомогою такого пристрою не може перевищувати 62 тисячі грн на рік).

Випуск електронних грошей може здійснювати виключно банк. Банк, який здійснює випуск електронних грошей, бере на себе зобов’язання щодо їхнього погашення. Користувачем електронних грошей може бути суб’єкт господарювання або фізична особа.

Нагадаємо, що раніше в Україні скоротилася грошова база.

Також повідомлялося, що НБУ дозволив бізнесу купувати валюту в кредит.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net