Прогрес

Virgin Galactic представила перший в історії комерційний космопорт

Компанія Virgin Galactic представила перший в історії комерційний космопорт і готується почати програму суборбітальних польотів з туристами вже в наступному році, передає Reuters.

Космопорт побудований в штаті Нью-Мексико. Це триповерхова будівля, в якому розташується центр управління польотами, робоча зона для пілотів і зал очікування для пасажирів.

Також компанія-оператор показала літак-носій, який стане платформою для суборбітальних запусків. Двухфюзеляжний літальний апарат називається Eve, в честь Іветт Бренсон, матері голови правління компанії Virgin Group мільярдера Річарда Бренсона.

«Найбільш приголомшливе, що сьогодні ми заявляємо про готовність до експлуатації об’єкта. Це означає, що, як ви знаєте, у нас тут знаходиться наш носій Eve. Фактично, він просто літає за цими вікнами прямо зараз, і дані від транспортного засобу передаються на постійно встановлені антени, і далі, в наш центр управління польотом, який зараз вводиться в дію. І, таким чином, у всіх основних аспектах система готова до роботи », — сказав виконавчий директор Virgin Galactic Джордж Уайтсайдс.

Перші комерційні польоти, як очікується, почнуться в наступному році. За двогодинне подорож і можливість поглянути на Землю з висоти 100 кілометрів клієнтам доведеться викласти близько $ 200.000. Заявок на квитки у Virgin Galactic вже кілька сотень. Серед майбутніх пасажирів — актор Леонардо Ді Капріо і поп-зірка Джастін Бібер. Деякі з бажаючих зробили депозити і чекають свого польоту вже 14 років.

Джерело: NEWS.am

Аспекты.net