Прогрес

Virgin Orbit успішно протестувала запуск ракети-носія з літака

Ракета-носій призначена для того, щоб розміщувати маленькі комерційні супутники на орбіті Землі.

Компанія ексцентричного бізнесмена Річарда Бренсона Virgin Orbit успішно скинула ракету-носій Launcher One з літака. Про це повідомляє портал The Verge.

«У середу, 10 липня, дочірня компанія Virgin Galactic провела свій перший тест зі скидання, випустивши ракету Launcher One зі свого літака-носія Boeing 747 над пустелею Мохаве в Каліфорнії», — сказано в повідомленні.

Компанія розробляла ці маленькі ракети протягом останніх чотирьох з половиною років. LauncherOne призначені для розміщення супутників розміром із пральну машину на низьких орбітах навколо Землі. На відміну від більшості інших комерційних ракет на ринку, LauncherOne не злітала вертикально з Землі. Замість цього вона переноситься на велику висоту під крилом літака, а потім падає. Потім вона запускає власний двигуни і піднімається на орбіту.

Такий процес є відносно рідкісним типом космічного польоту, відомого як повітряний запуск. Навчання стали останнім великим випробуванням, яке LauncherOne від Virgin Orbit повинна була пройти, перш ніж вперше запалити власний двигун під час польоту.

«Це, дійсно, важлива віха для нас. Для нас це, дійсно, завершальний етап програми розвитку», — розповів The Verge Ден Харт, президент і виконавчий директор Virgin Orbit.