Світ

Вірмени боролися за батьківщину і збереження цивілізації: Пашинян привітав з потрійним святом

Никол ПашинянВірмени боролися не тільки за Батьківщину, а й за збереження цивілізації, йдеться у вітальному зверненні прем’єр-міністра Вірменії на честь Дня Перемоги і миру.

«Сердечно вітаю всіх нас з Днем Перемоги і миру. Це день, який скрізь святкується з великим натхненням, любов’ю і повагою. Він символізує завершення Другої світової війни і початок нової епохи в історії людства», — зазначив Пашинян.

За його словами, Друга світова війна — не що інше, як нескінченна ланцюг героїзму, мужності, супроводжувана жахливими злочинами, безповоротними втратами і трагедіями.

Для вірменського народу Друга Світова війна всього через два десятиліття після Геноциду вірмен знову стала боротьбою за існування, справедливість.

«Несучи величезні втрати, ми дали героїв, незліченна кількість мужніх солдатів і офіцерів, які на всіх фронтах війни боролися не тільки за власну батьківщину, але й за збереження цивілізації», — йдеться в повідомленні.

За історичним збігом, вірмени 9 травня відзначають також ще одну подію, що має життєво важливе значення.

«Звільнення Шуші – колиски арцахского вірменства, стало одним з найбільш героїчних і блискучих сторінок вірменської історії, і показало непохитну волю і дух вірменського народу до вільного життя, боротьби і перемоги», — підкреслив Пашинян.

Він привітав ветеранів, борців за свободу, всіх з Днем Перемоги, зазначивши, що схиляє голову перед загиблими героями.