Світ

Вірменія була і залишається єдиним гарантом захисту населення Карабаху — глава МЗС

MnatsakanyanПротягом останніх днів на кордоні було небезпечний розвиток подій, але ми робимо все необхідне для того, щоб контролювати ситуацію. Про це 9 травня в бесіді з кореспондентом NEWS.am заявив глава МЗС Вірменії Зограб Мнацаканян.

Міністр зазначив, що інциденти, що мали місце протягом останніх днів, викликають занепокоєння, однак робляться кроки для контролю досягнутих раніше домовленостей. «Ми пильно стежимо за ситуацією», — підкреслив Мнацаканян.

Відповідаючи на питання щодо можливості укладення стратегічного альянсу між Вірменією і Арцахом, глава МЗС зазначив, що дане питання потребує багатосторонньому обговоренні, в тому числі з урахуванням думки громадськості. Він вказав на те, що глибока і міцна зв’язок між Вірменією і Арцахом грунтується, в тому числі на принципі, що Арцаха є батьківщиною наших співвітчизників. «Вірменія була і залишається єдиним гарантом захисту населення Арцаха. У нас є достатньо коштів для забезпечення гарантій безпеки Республіки Арцах», — зазначив він.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net

Відео по темі: