Світ

Вірменія принципово виступає за участь Карабаха в переговорах — глава МЗС

Zograb MnaczakanyanВірменія принципово виступає за те, щоб Степанакерт був представлений в якості сторони переговорів у питанні щодо врегулювання Нагірно-Карабахського конфлікту. Як повідомляє Арменпресс, про це в бесіді з журналістами в Брюсселі сказав міністр закордонних справ Вірменії Зограб Мнацаканян, коментуючи заяву глави МЗС Азербайджану Ельмара Мамедьярова про те, що Азербайджан принципово проти повернення Степанакерта за стіл переговорів.

“А ми принципово — за. Повторюся ще раз, ми неодноразово стикалися з цим питанням. Це строго практичний питання, тому що, якщо Арцаху не надається можливість бути власником цього процесу, то ефективність цього процесу серйозно страждає. Наш підхід дуже практичний і дуже логічний», — сказав Мнацаканян.

Міністр також зазначив, що в ході заходів, присвячених 10-річчю Східного партнерства, він мав контакт з міністром закордонних справ Азербайджану Ельмаром Мамед’яровим і що такі короткі бесіди носять звичайний характер. Що стосується місця і термінів майбутньої зустрічі глав МЗС Вірменії та Азербайджану, Мнацаканян зазначив, що ймовірним місцем наступної зустрічі є Вашингтон, проте було б помилково робити будь-яку заяву від імені приймаючої сторони.

“Ще трохи почекаємо. Ви знаєте, що ми чекаємо деяких уточнень для наступного етапу зустрічі, і приймаюча сторона повинна сказати, наскільки це можливо, коли це зручно, щоб ми також змогли оцінити ці терміни, тобто погодитися. В принципі у нас немає ніяких проблем. Очікується, що місцем наступної зустрічі стане Вашингтон. Але було б неправильно говорити що-небудь. Знову повторю, випереджати приймаючу сторону, думаю, негарно», — зазначив Мнацаканян.

Источник: AnalitikaUA.net

Аспекты.net