Аналітика

Вірменський експерт: Настав час відверто говорити з союзниками

«У нас є потенціал, ми повинні просто розробити програми щодо того, як ми використовуємо можливість вірменського фактора — в першу чергу, в інтересах Вірменії, а по-друге, — в інтересах наших союзників», заявив сьогодні на обговоренні на тему «Вірменія- Росія: в пошуку нових перспектив »керівник аналітичного центру« Восканапат »Грант Мелік-Шахназарян.

Він підкреслив, що потрібно лише чітко позначити інтереси Вірменії в регіоні і працювати в цьому напрямку.

«А вірменська сторона, коли в минулому або зараз намагається підтримувати баланс між Заходом і Росією або між демократами і диктаторами, всюди дотримуватися золотої середини, то це перетворюється в пріоритет, а не проблеми Вірменії та вірменської громадськості», — сказав політолог.

За його словами, у Вірменії безліч проблем з Росією, Заходом, які в основному пов’язані з їх однаковох політикою в питанні карабаської проблеми, але, як він зазначив, зараз настав час відверто говорити з союзниками.

«Ми повинні сісти один перед одним і сказати: ось це наш інтерес, тут ви нам шкодите, тут ми можемо бути вам корисні. Давайте самі розробимо порядку, яку ми можемо запропонувати нашому партнеру, і рухатися в цьому напрямку. Я переконаний, що це рішення, яке може принести великі результати, перш за все, в нашому регіоні, а також в регіонах, звідки виходять погрози, і де ці загрози можуть бути нейтралізовані на місці », — сказав Грант Мелік-Шахназарян.

Источник: Panorama

Аспекты.net