Здоров’я

Виявили особливо небезпечні продукти, які можуть викликати рак

У минулому році рак виявили більш ніж у півтора мільйона жителів Землі. Онкологічні хвороби — найбільш важковиліковні на планеті, інформує Ukr.Media.

Поки боротьба вчених з раком не приносить особливих результатів, але накопичено чимало знань про профілактику хвороби. Відомо, наприклад, що його виникненню може сприяти низка причин.

Крім спадковості та навколишнього середовища, судячи з досліджень, ймовірність виникнення онкологічних захворювань в чималому ступені залежить і від того, що ми їмо.

Медики склали чорний список продуктів, які значно підвищують ризик появи раку і злоякісних пухлин.

Перероблене м’ясо

Шанувальники хотдогів, сосисок, шинки, бекону та інших різновидів переробленого м’яса сильно ризикують своїм здоров’ям, тому що більшість м’ясних продуктів, що зазнали обробки, мають високий вміст солі і шкідливих хімічних речовин.

Деякі дослідження показують, що люди, які регулярно харчуються переробленим м’ясом, збільшують ризик передчасної смерті на 43% в т. ч. і від онкологічних хвороб. Найбільш шкідливою речовиною в таких м’ясних продуктах вважається нітрат натрію.

Продукти з рафінованого білого борошна вищих сортів

Після обробки біле борошно втрачає більшість поживних речовин. Продукти з білої муки, крім цього, відбілюють хлором. Медицина вважає цей газ небезпечним подразником, отруєння яким може призводити до летальних наслідків.

До того ж, біла мука дуже глікемічний продукт і чинить негативний вплив на вміст цукру в крові. Продукти не тільки сприяють появі зайвих кілограмів, але і можуть підвищити небезпеку захворювання на рак.

Попкорн з мікрохвильовки

Попкорн є не тільки одним з найбільш популярних продуктів на планеті, але і дуже шкідливим. Особливо це відноситься до того попкорну, який виготовлений в мікрохвильових печах, що легко і зручно.

Такий попкорн містить перфтороктанову кислоту, яка також застосовується в тефлоні.

Вчені стверджують, що перфтороктанова кислота різко підвищує ймовірність виникнення раку внутрішніх органів: печінки, нирок, сечового міхура, підшлункової залози та тестикул.

Штучні підсолоджувачі

Люди, які намагаються уникати цукру, сидять на дієті або хворі на діабет, частіше всього замінюють цукор штучними підсолоджувачами.

Є дослідження, згідно з яким популярний підсолоджувач аспартам при розпаді перетворюється на дуже небезпечну отруйну речовину дікалій фосфат DKP. При цьому, як підозрюють медики, різко підвищується ризик розвитку злоякісних пухлин у мозку.

Алкоголь

Нещодавно проведене дослідження показало, що жінки постменструального віку, які випивають хоча б по одному алкогольному напою в день, підвищують ризик появи раку грудей на 30%.

Алкоголь вважається другою за поширеністю причиною, що сприяє онкологічним хворобам, після тютюну.

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я, які займаються дослідженнями онкологічних хвороб, знайшли докази того, що алкоголь є головною причиною виникнення раку рота, стравоходу, печінки, товстої кишки та у жінок — на грудях.

Рафінований цукор і газована вода з сиропом

Багато хто вважає, що рафінований цукор сприяє прискореному зростанню злоякісних клітин. Одним з головних винуватців вважається фруктозний сироп, тому що він легко всмоктується стінками ракових клітин.

З цього випливає, що велика кількість тортів, тістечок і газованої води з сиропом займають в чорному списку канцерогенних продуктів одне з найвищих місць.

Копчені, мариновані та солоні продукти

Всі ці продукти мають високий вміст нітратів, які перетворюються на нітрозометиланилін N-Нітрозо. Ця речовина різко підвищує ймовірність всіляких видів раку.

Картопляні чипси

Звичайно чипси, як і переважна більшість шкідливих продуктів, смачні, проте негативні наслідки, такі, наприклад, як зайва вага, переважують всі короткочасні плюси. Зайвим кілограмам сприяє високий рівень жирів і калорій в чипсах.

Лосось, вирощений на фермі

Значна частина споживаного сьогодні лосося у світі вирощується на спеціальних фермах. Там вони сидять на спеціальних дієтах, в основі яких хімічні речовини, антибіотики та інші відомі канцерогени.

Згідно з хімічними аналізами, в м’ясі штучного лосося підвищений вміст поліхлорованих біфенілу і ртуті.

ГМО

Питання про те, чи підвищують ГМО онкологічний ризик з-за наявності в них трансгенів чи ні — на сьогодні залишається відкритим.

У деяких експериментальних дослідженнях у ГМО виявлено негативні властивості, але аналіз цих праць дозволяє припускати шкідливі ефекти не самих ГМО, а незбалансованого харчування.

Якщо лабораторних тварин годувати переважно однією кукурудзою, то це негативно позначиться на їхньому здоров’ї незалежно від того, була ця кукурудза звичайна або трансгенна.

Дієтичні продукти

Дієтичні продукти, попри привабливу назву, зовсім не корисні для здоров’я.

У них багато аспартаму, про який згадувалося вище, а також похідних натрію, хімічних речовин, які надають їм яскраві кольори, а також рафінованих добавок для відновлення втраченого смаку.

Багато які низькокалорійні продукти насправді мають підвищену енергетичну цінність у порівнянні зі звичайними продуктами.

Гідрогенізована олія

Це рослинні олії, які часто дезодорують і фарбують. Крім цього, у них підвищений вміст жирних кислот Омега-6, які викликають чимало проблем зі здоров’ям.

Червоне м’ясо

Червоне м’ясо в невеликих кількостях йде тільки на користь організму. Однак слід мати на увазі, що, вживаючи його кожен день, можна заробити рак товстої кишки.

Консервовані помідори

Більшість консервованих продуктів зберігаються в банках, а більшість банок покривається хімічною речовиною під назвою бісфенол А (BPA).

Дослідження, проведене близько двох років тому, показало, що ВРА впливає на роботу генів в мозку лабораторних щурів. Результати цього дослідження переконали регулюючі організації багатьох країн на шкоду ВРА.

Найбільш небезпечними помідори робить їх висока кислотність. Вони швидше інших консервованих продуктів вбирають ВРА покриття з консервних банок.

Майонез і кетчуп

Емульгатори, стабілізатори, консерванти, трансжири, оцет, цукор — ось лише мала частина довгого списку шкідливих речовин, які застосовуються при виробництві цих дуже смачних і дуже шкідливих продуктів, які супроводжують більшість страв фастфуду.

Не менш небезпечна і пластикова упаковка, яка теж містить канцерогенні хімічні речовини.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net