Прогрес

Виявлено ​​землеподібну планету без атмосфери

Планета LHS 3844b віддалена від Землі на 48,6 світлового року, а її маса перевищує земну в 1,3 разу.

NASA опублікувало дослідження, у якому детально описується скеляста екзопланета під назвою LHS 3844b, виявлена ​​в грудні минулого року місією космічного агентства TESS. Ця планета розташована в 48,6 світлового року від нашої планети і має масу, приблизно в 1,3 разу більшу, ніж у Землі. Про це пише Slashgear.

Згідно з дослідженням, LHS 3844b не має атмосфери, а її поверхня, імовірно, покрита темною прохолодною лавовою породою.

Дослідження містить дані, зібрані космічним телескопом Спітцера, який дозволив дослідникам пролити світло на природу LHS 3844b, велику планету, схожу на Землю, що обертається навколо маленької, холодної зірки-карлика.

За твердженнями експертів, цей тип тривало життєвої зірки може бути оточений більшістю планет, розташованих у Чумацькому Шляху.

Повне обертання LHS 3844b навколо своєї зірки забирає лише 11 годин. Це може означати, що одна сторона планети завжди обернена до зірки під час обертання. Крім того, відносно близька відстань між двома небесними тілами означає, що сторона, обернена до зірки, у LHS 3844b має температуру близько 1410 за Фаренгейтом.

На думку дослідників, небесне тіло схоже на «голу скелю», яка була піддана жорсткому випромінюванню від своєї карликової зірки.

Раніше повідомлялося, що астрономи виявили планету, яка є першою потенційно населеною.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net