Соціум

Визначено найпопулярніші міста світу в Instagram

городТуристичний сайт Big 7 Travel представив рейтинг міст і місцевостей, які найчастіше з’являються в Instagram, повідомляє Турпром.

Найбільше фотографій в Instagram роблять туристи в хорватському Дубровнику.

Рейтинг був складений на основі комплексної системи оцінки, що зіставляє число хештегів і геотегів в соцмережі. Крім того, враховувалися і результати прямого опитування аудиторії.

У підсумку першу трійку «найбільш інстаграмних місць Європи 2019» очолив Дубровник. На другому місці – Ісландія. На третьому-шотландське високогір’я. У першу п’ятірку також потрапили Будапешт і Котсволдс в Англії.

Нагадаємо, що влада Дубровника від популярності міста не в захваті. Місту серйозно «підняв» турпотік серіал «Гра Престолів», де місто «зіграв» Королівську Гавань в серіалі. Величезний турпотік не тільки доставляє жителям незручність і сприяє різкому зростанню цін на нерухомість, але і може загрожувати самому статусу пам’ятки культури світового значення, який має місто.

Серед заходів обмеження, які практикує місто – в першу чергу, ліміти для круїзних суден. Туристи з лайнерів приносять місту не так багато доходу, проте значно підсилюють антропогенне навантаження. Крім того, влада рекомендує скорочувати число столиків у вуличних кафе і сувенірних крамничок в Старому місті.

Проблема Дубровника в тому, що стара фортеця, яку і прославила «Гра Престолів», не розрахована на шалені турпотоки. За оцінками ЮНЕСКО, фортеця може витримати не більше 8 тис. відвідувачів на день. При перевищенні цієї кількості Дубровник може втратити статус пам’ятки культури світового значення.

В результаті мер Дубровника Мато Франкович заявляє, що кількість туристів у місті до 2019 року планується обмежити до 4 тис. щодня.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net