Світ

Визнання геноциду вірмен Палатою Представників США — українські ефіри

Українські телеканали про визнання геноциду вірмен Палатою Представників США.

В результаті голосування 29 жовтня Палата представників США прийняла резолюцію про визнання геноциду вірмен, про це повідомляє AnalitikaUA.net.

Згідно з виданням, з числа тих, хто проголосував конгресменів 405 були за, 11 проголосували проти, 3 утрималися і 13 не голосували.

Як зазначає Бі-бі-сі, прийнята в Палаті представників резолюція формально означає, що США визнали геноцид вірмен. Вона вступає в силу без схвалення Сенату і президента США.

Раніше 29 жовтня в Палаті представників Конгресу США відбулося обговорення і голосування по проекту резолюції про визнання геноциду вірмен. Вірменський національний комітет Америки (ANCA) поширив повідомлення про те, що Комітет з регламенту Палати представників США схвалила проект резолюції про визнання геноциду вірмен і направив її до Палати для обговорення і голосування.

Відзначимо, що вперше за останні 40 років адміністрація Білого дому не чинила тиску на Палату представників з питання Геноциду вірмен в Османській Туреччині. Раніше всі ініціативи та резолюції блокувалися і до голосування в Палаті представників справа не доходила.

Як повідомили AnalitikaUA.net в Союзі вірмен України, глава організації Вілен Шатворян зазначив, що визнання Геноциду вірмен, це надзвичайно важлива подія — не тільки для Вірменії та діаспори, а й для всього світу:

«Геноцид, який пережили вірмени, повинен нагадувати людям про те, що злочини проти людяності не підлягають забуттю. Визнати його — значить зробити крок до свідомого суспільства, яке цінує уроки історії і шанує фундаментальні права людини. Цим жестом США довели свій об’єктивний підхід у веденні міжнародної політики».