Соціум

Влада Індонезії повністю відновила доступ до соціальних мереж

Влада Індонезії в суботу повністю відновила доступ до соціальних мереж і месенджерів після введених кілька днів тому обмежень через масові протести. Про це повідомив журналістам представник Міністерства комунікацій та інформації Ферндинандус сету, передає ТАСС.

«Доступ в столиці в інтернет і до соціальних мереж, таким як Facebook, Instagram, а також до месенджеру WhatsApp відновлено в повному обсязі, як і було обіцяно раніше», — передає його слова портал Kompas. «Обмеження були спрямовані на недопущення поширення через соцмережі провокаційних матеріалів», — нагадав сету.

Влада прийняли рішення частково заблокувати популярні соцмережі 22 травня, після того як в Джакарті спалахнули масові заворушення. За свідченням очевидців, доступ в соцмережі і месенджери був обмежений, не можна було передавати і завантажувати фото і відео.

Причиною масових сутичок в столиці стало невдоволення прихильників опозиції підсумками минулих 17 квітня президентських виборів. Чинний президент Джоко Відодо, набравши 55,5% голосів, був переобраний на другий термін.