Світ

Влада Катару експериментує з кольорами для фарбування асфальту

Одна з найстаріших і найбільш популярних і жвавих вулиць в Досі вже придбала дивовижний вигляд.

Вулиця Абдалли бен Джасема в Досі (Катар) радує відвідувачів, водіїв і перехожих своїм новим кольором, інформує Ukr.Media.

В рамках експериментального проєкту, здійснюваного Управлінням громадських робіт, вулицю пофарбували в чудовий океанічний синій колір.

Однак за цими зусиллями стоїть щось більше, ніж просто бажання прикрасити проїжджу частину. Основна ідея, згідно з повідомленням місцевої арабської газети Arrayah, полягає в тому, щоб впоратися зі спекою і знизити температуру асфальту на дорозі.

Інженер Саад аль-Досари, який займається новим проєктом, повідомив, що температура чорного асфальту на 20 градусів вище фактичної, оскільки чорний колір поглинає і випромінює тепло. Температура в Досі в літні місяці може досягати 50 градусів.

Охолоджуючи повітря, асфальт світлого кольору може також допомогти захисту від хвороб, пов’язаних з перегрівом. Ну і в рамках підготовки до чемпіонату світу з футболу у 2022 році стоїть також завдання зробити столицю Катару привабливою для гостей і туристів.

Влада буде оцінювати результати експерименту не менше 18 місяців, перш ніж його продовжити, а ще планують спробувати й інші кольори. Експеримент по фарбуванню дорожнього покриття катарська влада проводить спільно з японською компанією.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net