Світ

Влада Сінгапуру введе обмеження в інтернеті

интернетУряд Сінгапуру введе обмеження для користувачів інтернету, щоб захистити свободу висловлювань і попередити поширення фальшивої інформації ще до того, як вона зможе завдати серйозної шкоди суспільству. Про це заявив в інтерв’ю, опублікованому в понеділок в місцевій пресі і показаному по телебаченню, прем’єр-міністр республіки Лі Сянь Лун, передає ТАСС.

Інтерв’ю вийшло напередодні початку розгляду в цей же день в парламенті країни законопроекту «Про захист від поширення в інтернеті фейковий інформації та маніпуляцій».

«Ми повинні встановити відповідні обмеження, які захистять свободу слова, дозволять людям обмінюватися інформацією, власною думкою в правовому полі», — наводить висловлювання прем’єра газета The Straits Times.

При цьому він підкреслив, що «не існує суспільства, де була б абсолютна, неконтрольована свобода слова». «І США, і країни Європи, зокрема, Німеччина, також борються з проблемою поширення фальшивої інформації», — сказав Лі Сянь Лун.

Глава уряду не виключив також втручання інших держав у внутрішньополітичні процеси Сінгапуру. «Я не знаю, хто саме може це зробити, але ми є дуже відкритою країною. Тому необхідно заздалегідь готуватися до можливого втручання », — вказав прем’єр.

Він також розповів, що, згідно з проведеним недавно опитуванням громадської думки, приблизно 80% жителів висловили впевненість в здатності розпізнати фейковий інформацію. Однак проведений експеримент показав, що лише 10% з них змогли це зробити.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net