Соціум

Влада США звинувачує китайських хакерів у крадіжці даних 78 млн осіб

хакерУ США прокуратура пред’явила звинувачення в зломі комп’ютерних систем громадянину Китаю, що діяв у складі хакерського угруповання, повідомляє РБК з посиланням на Мін’юст США.

Обвинуваченим став 32-річний Ван Фуцзе і кілька його подільників. Згідно з даними слідства, хакери зламали систему американської компанії, що надає послуги страхування, Anthem Inc., і трьох інших компаній, чиї назви не розкриваються. Використовуючи складні методи для злому комп’ютерних мереж», хакери з лютого 2014 року працювали над отриманням доступу до даних. Зловмисники розсилали фішингові листи з гіперпосиланнями, при переході по яких на комп’ютери жертв завантажувалося шкідливе програмне забезпечення. У січні 2015 року їм вдалося зламати бази даних Anthem.

Тільки у випадку зі страховиком Anthem хакерам вдалося викрасти особисті дані 78 млн осіб. Вони отримали доступ до Імен, ідентифікаційних номерів, дат народження, номерів соцстрахування, адрес, номерів телефонів, Електронної Пошти, інформації про зайнятість та дані про доходи.

«Оскільки постраждалі компанії негайно повідомляли ФБР про умисним кібер-активності, ми змогли успішно розслідувати і виявити виконавців цієї масштабної і дуже складної схеми. ФБР прагне розслідувати кібератаки, які ставлять під загрозу американську промисловість і американський народ. Як і в цьому випадку, ми і далі будемо працювати пліч-о-пліч з компаніями, щоб забезпечити справедливість», — заявив помічник директора ФБР Метт Горхам.

На початку березня WSJ повідомляла про масштабну кібератаці китайських хакерів, яка торкнулася щонайменше 27 університетів США, Канади та Південно-Східної Азії. Атаки з боку зловмисників почалися ще в квітні 2017 року, їх метою було викрадення даних про технології по запуску безпілотників з підводних човнів, а також інформації про програму Пентагону під кодовою назвою «Морський дракон», що передбачає пуски ракет з прихованих у воді субмарин.