Економіка

Влада Венесуели вдвічі підвищили мінімальну зарплату в країні

боливарыКерівництво Венесуели прийняв рішення підвищити розмір мінімальної зарплати з 18 тис. До 40 тис. боліварів, передає ТАСС з посиланням на El Nacional.

За офіційним обмінним курсом, ця сума не перевищує $ 8. Деяким категоріям працівників також покладаються надбавки в розмірі 25 тис. Боліварів, що становить близько $ 4.

Опозиція раніше заявляла, що мінімальну зарплату в Венесуелі отримують кілька мільйонів чоловік, в тому числі поліцейські, вчителі та працівники сфери охорони здоров’я. За її даними, до останнього підвищення вона була більш ніж в 14 разів нижче, ніж в Гаїті — найбіднішій країні Західної півкулі.

Венесуела в останні роки переживає гостру соціально-економічна криза, що супроводжується гіперінфляцією і девальвацією національної валюти. У поточному році ситуацію ускладнило різке загострення протистояння між урядом і його політичними противниками. Лідер опозиції Хуан Гуайдо 23 січня оголосив себе виконуючим обов’язки президента Венесуели. Тимчасовим главою держави його визнали США, до них приєдналися країни Групи Ліми (за винятком Мексики), Організація американських держав і більшість країн ЄС.

Чинний президент Ніколас Мадуро назвав подію спробою перевороту. На його підтримку висловилися Росія, Білорусія, Болівія, Іран, Китай, Куба, Нікарагуа, Сальвадор, Сирія і Туреччина.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net