Men's & Women's

Volkswagen і Ford створили альянс для випуску електрокарів

Платформа MEB повинна стати базою для приблизно 15 млн електромобілів, які випустять під брендами VW, Audi, Skoda і Seat.

Американський автовиробник Ford домовився з Volkswagen про масовий випуск електрокарів, які будуть створені на модульній платформі MEB німецького концерну. Про це керівництво компаній оголосило на прес-конференції в Нью-Йорку, повідомило напередодні видання Autonews.

Зазначається, що два автовиробники досягли остаточної угоди про створення глобального альянсу після декількох місяців переговорів. Ford використовує архітектуру MEB для абсолютно нової електричної моделі, яку будуть випускати для європейського ринку на підприємстві в німецькому Кельні. Випуск новинки розпочнеться в 2023 році. У наступні шість років американці мають намір продати понад 600 тисяч електрокарів.

З 2016 року Volkswagen вже інвестував близько 7 млн ​​доларів в платформу MEB. Вона повинна стати базою для приблизно 15 млн електрокарів, які випустять під брендами VW, Audi, Skoda і Seat. Першою серійною моделлю стане хетчбек Volkswagen ID.3 — його прем’єра відбудеться цієї осені на Франкфуртському автосалоні.

Крім того, Volkswagen в рамках співпраці з Ford вкладе 2,6 млн доларів в проект Argo AI, під керівництвом американського концерну. Компанія займається розробкою систем автоматичного управління і зараз зайнята створенням автопілота четвертого рівня.

Нагадаємо, в січні 2019 року стало відомо про створення альянсу Ford і Volkswagen. Тоді повідомлялося, що автовиробники об’єднають зусилля для виробництва пікапів і комерційних авто. При цьому створення Альянсу не передбачає обмін частками між компаніями. Ним буде управляти спільний комітет з топ-менеджерів концернів.