Men's & Women's

Volvo буде випускати броньовані автомобілі

Компанія Volvo Cars починає випуск двох броньованих модифікацій моделі ХС90. Вони отримають високоміцну 10-міліметрову сталеву обшивку і куленепробивне скло товщиною до 50 мм. Так автовиробник готується відповісти на зрослий останнім часом попит на броньовані автомобілі для осіб з «підвищеною необхідністю захисту», йдеться в опублікованому в середу прес-релізі компанії, передає ТАСС.

Модель з більш потужною бронею вимагає нових шасі і гальм, оскільки елементи захисту обтяжують її на 1,4 тонни. Збірка основної броньованої модифікації буде проводитися на заводі в Гетеборзі, але для установки броні машини будуть відправляти до Німеччини.

«Для забезпечення пропонованих балістичних вимог виробництво ведеться в умовах секретності, суворого регламенту і контролю», — зазначає директор з ринків відділу спецмашин Volvo Cars Стефан Грін.

Перша броньована Volvo ХС90 зійде з конвеєра в кінці цього року. Інша, більш легка модифікація ХС90 буде проводитися в Бразилії. Початок її продажів заплановано на першу половину наступного року.