Здоров’я

ВООЗ: діти до п’яти років не повинні проводити перед екраном більше години в день

гаджетыВсесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) опублікувала в середу керівництво з фізичної активності для дітей до п’яти років. Як наголошується в документі, розміщеному на сайті організації, діти в цьому віці повинні проводити не більше однієї години в день перед екранами телевізорів, комп’ютерів та інших пристроїв.

«Час пасивного перебування перед екраном не повинна перевищувати однієї години; чим менше, тим краще», — йдеться в документі. При цьому наголошується, що якщо дитина перебуває перед екраном, то варто залучати його до переказу, що відбувається.

Крім цього, в організації рекомендують не обмежувати дітей у русі більше однієї години безперервно, при цьому дитина повинна проводити щонайменше три години на день в різних формах фізичної активності.

Рекомендована тривалість сну для дітей до п’яти років повинна складати 10-13 годин.

«Ранній етап дитинства — це період швидкого розвитку, і час, коли стиль життя сім’ї повинен бути адаптований для поліпшення показників здоров’я [дітей]», — прокоментував рекомендації генеральний директор організації Тедрос Аданом Гебрейесус.

Источник: Aysor.am

Аспекты.net