Прогрес

ВООЗ визнала мікропластик в питній воді безпечним

Йдеться про інертні частинки, які не вступають в хімічну реакцію, проникаючи в тіло і не завдають шкоди органам і тканинам.

Всесвітня організація охорони здоров’я цього тижня випустила велику доповідь про вплив мікроскопічних фрагментів пластика на здоров’я людини.

Забруднення навколишнього середовища пластиком є ​​глобальним, фрагменти створених людиною полімерів можна знайти майже в будь-якому місці на планеті, в тому числі в харчових продуктах та питній воді.

Однак ВООЗ дійшла висновку, що принаймні на сьогодні доказів небезпеки мікропластика для людей немає.

У своїй доповіді експерти організації пояснюють, що як великі, так і найдрібніші частинки, проходять через організм, не затримуючись у ньому.

«Немає абсолютно ніяких сумнівів в тому, що мікропластик міститься в питній воді, а також в джерелах, з яких беруть питну воду, наприклад, в ґрунтових водах. Коли ми говоримо про потенційні ризики, йдеться про інертні частинки. Пластик не вступає в хімічну реакцію, проникаючи в тіло і не завдає шкоди органам і тканинам», — сказав співробітник ВООЗ Брюс Гордон.

Йдеться про шматки будь-якого виду пластмасового сміття менше п’яти міліметрів у довжину. Дослідження почалися після того, як в минулому році мікропластик виявили в більшості відомих брендів бутильованої води.

Експерти вважають, що незважаючи на попередні висновки потрібно більше даних, щоб дійти остаточних висновків.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net