Соціум

Восени у центрі Києва відкриють підземний океанаріум

Віталій Кличко показав, як відбувається масштабна реконструкція зоопарку вартістю 530 мільйонів гривень.

Новий вхід київського зоопарку, у складі якого буде зокрема і підземний океанаріум, відкриють вже у вересні 2019 року. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Віталій Кличко, який опублікував знімки з місця будівництва, інформує Ukr.Media.

За його словами, новий вхід в столичний зоосад перенесуть на кут проспекту Перемоги та вул. Зоологічної. Зараз там вже встановлена скульптура 5-метрового різнобарвного жирафа. А незабаром з’являться монументи зубра та левів — їх встановлять замість старих аналогів, які стали символом зоопарку.

При цьому завершити всі заплановані роботи восени будівельники не встигнуть. Універсальний вольєр збираються здати до кінця року, а мавпятник будуть доводити до розуму до наступного літа.

Нагадаємо, що навесні нинішнього року столична адміністрація оголосила тендер на проведення будівельних робіт з реконструкції зоопарку вартістю 530 млн. грн. А пізніше своїм розпорядженням КМДА зменшила розмір асигнувань на роботи в зоопарку на 232 млн грн., перевівши частину вивільнених коштів на добудову скандального пішохідного мосту між парками «Хрещатий» та «Володимирська гірка».

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net