Світ

Європа відновить санкції проти Ірану, якщо Тегеран відмовиться від частини ядерної угоди

ЕС и ИранЄвропа відновить санкції проти Ірану, якщо Тегеран відмовиться від частини ядерної угоди 2015 року зі світовими державами, повідомляє Reuters з посиланням на джерела в Адміністрації президента Франції.

«Ми не хочемо, щоб майбутня Заява Тегерана мала на увазі дії, які порушували б ядерну угоду, тому що в цьому випадку європейці будуть ввести санкції відповідно до умов Угоди», — сказало джерело. «Ми не хочемо цього і сподіваємося, що іранці не приймуть це рішення».

Як повідомлялося раніше, Іран планує оголосити про свої заходи у відповідь на відмову західних сторін виконати зобов’язання з ядерної угоді 2015 року, також відомої як Спільний комплексний план дій (СВПД) у річницю виходу США з СВПД (8 травня 2018 року).

За словами джерел, грунтуючись на правах, передбачених пунктом 26 СВПД про зобов’язання перед ЄС, а також пункти 36 і 37, що стосуються механізму вирішення спорів, Іран планує скоротити деякі з своїх зобов’язань і відновити частину своєї ядерної діяльності, яка була припинена у відповідності з СВПД.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net