Men's & Women's

Втекла дружина правителя Дубая ховається в Лондоні і боїться за своє життя

Дружина правителя Дубая шейха Мухаммеда аль-Мактума, принцеса Хайя Бинт аль-Хуссейн ховається в Лондоні і, як кажуть, боїться за своє життя після втечі від чоловіка, передає BBC.

69-річний шейх Мохаммед опублікував в Instagram люту поему, звинувачуючи невідому жінку в «зраді і зраді».

45-річна принцеса Йорданії, яка здобула освіту у Великобританії, Хайя, вийшла заміж за шейха Мохаммеда в 2004 році, ставши його шостою і «молодшою дружиною».

За повідомленнями, у шейха Мухаммеда 23 дитини від різних дружин.

Цього року принцеса Хая втекла до Німеччини в пошуках притулку. Кажуть, що вона мешкає в будинку вартістю 85 мільйонів фунтів стерлінгів в Кенсінгтон Палас Гарденс, в центрі Лондона, і готується до судової тяганини у Високому суді.

Так що ж спонукало її бігти від розкішного життя в Дубаї і чому вона, як кажуть « «боїться за своє життя»?

Близькі до неї джерела повідомляють, що принцеса Хая нещодавно виявила тривожні факти, що стоять за таємничим поверненням в Дубай в минулому році шейхи Латифы, однієї з дочок правителя. Вона втекла з ОАЕ за допомогою француза, але була перехоплена озброєними людьми біля узбережжя Індії і повернулася в Дубай.

Принцеса Хая разом з колишнім президентом Ірландії Мері Робінсон захищали репутацію Дубая в зв’язку з цим інцидентом. Влада Дубая заявила, що втекла шейха Латіфа була «вразлива для експлуатації» і «тепер в безпеці в Дубаї». Але правозахисники заявили, що її насильно викрали проти її волі.

З тих пір, як стверджується, принцеса Хайя дізналася нові факти про цю справу і піддавалася тиску з боку членів сім’ї її чоловіка, в зв’язку з чим не відчувала себе там у безпеці.

Близьке до неї джерело сказало, що вона боїться, що її можуть викрасти і» повернути » в Дубай. Посольство ОАЕ в Лондоні відмовилося коментувати «особисту справу двох дорослих людей».

Вважається, що принцеса Хая, отримала освіту в Брайанстонской школі в Дорсеті, а потім в Оксфордському університеті, ймовірно, захоче залишитися у Великобританії.

Якщо її чоловік зажадає її повернення, то це стане причиною дипломатичного головного болю для Британії, яка має тісні зв’язки з ОАЕ.

Її Втеча також зачіпає Йорданію, оскільки принцеса Хая є зведеною сестрою короля Йорданії Абдалли. Близько чверті мільйона йорданців працюють в ОАЕ, відправляючи на батьківщину грошові перекази, і Йорданія не може дозволити собі розкол з Дубаєм.